На велопътешествие с Костадин Николов и „Щастливците не карат колело“

Автор: Костадин Николов
Издател: Фабрика за книги
Страници: 256
Година на издаване: 2019
Корици: меки
Категория: Пътепис

„Щастливците не карат колело“ – да, защото щастливците не получават мазоли на седалището при десетките изминати километри на ден, и не агонизират под парещите лъчи на слънцето, и не си развяват прането, съхнещо на рамката на колелото из цяла Европа. Да, защото щастливците пътуват с кола или самолет. Щастливците пътуват удобно… Но знаем ли какво можем да научим за нас самите предприемайки пътешествие извън зоната ни на комфорт?!

Костадин не е щастливец, защото Костадин кара колело… и не само кара – Костадин пътува с велосипед из Европа. От Велинград, където почти не пада, непривикнал с допълнителните 20 кг. багаж, той завърта педалите и не спира да ги върти чак до Пасау, Германия.

1500 километра – голяма част, от които срещу течението на Дунава, по един от най-популярните в Европа веломаршрути – Евровело 6, наречен още „Пътят на реките“, защото следва три от най-големите европейски реки – Лоара, Рейн и Дунав.

20 дни сам, но никога самотен.

Една свежа история изпълнена с много хумор и самоирония. Един разказ за пътуването, което калява характера и за мечтите… и за куража да ги сбъднеш.

„Тази вечер бях най-богатият човек на света и нито сварените макарони, нито миризливите ми чорапи променяха този факт. Имах всичко, за което бях мечтал години наред… Знаех, че един ден като се връщам мислено назад към всички тези места, ще бъда усмихнат, но не знаех, колко много повече от позитивни емоции ще получа.“

Костадин Николов

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s